Restauracja włoska a estetyczne i smakowe doznania gości

Restauracja włoska, odkąd dwadzieścia pięć lat temu została założona w Krakowie, cieszy się niesłabnącym powodzeniem. Należy jednocześnie podkreślić, że goście są jej wierni, a co więcej, nie tylko bywają w niej na co dzień, ale także spędzają tam czas w czasie wyjątkowych, rodzinnych uroczystości. Takie częste spotkania zaowocowały przyjaźnią z personelem, który każdego gościa traktuje z wielką atencją. Jest to w pełni zrozumiałe, ponieważ restauracje są zaliczane do miejsc, w których spotykają się różni ludzie, a celem tych spotkań – oczywiście poza zjedzeniem smacznego posiłku – jest chociażby romantyczna randka czy biznesowy lunch.

Restauracja włoska – jak sama nazwa wskazuje – serwuje przede wszystkim przysmaki, których rodowód wywodzi się ze słonecznej Italii. Są wśród nich pizze (Da Pietro, Del Padrone, Boscaiola, Quattro Formaggi), ryby i owoce morza (Salmone alla salsa di dragoncello, Cioppino – stufato del pescatore, Tonno con pepe di limone) czy dania główne (Saltimbocca alla romana, Filetto di manzo in salsa di pepe e cognac, Filetto di maiale in salsa di rosmarino).

Nie sposób wymienić wszystkich potraw, a podane nazwy proszę potraktować jako wybrane losowo przykłady. Nie ulega wątpliwości, że restauracje dokładają wszelkich starań, żeby goście wychodzili z nich w pełni usatysfakcjonowani. Można tu mówić zarówno o doznaniach estetycznych, jak i walorach smakowych potraw. Piękne wnętrza wywierają pozytywny wpływ na samopoczucie gości i zapewniają im miłą i przyjazną atmosferę.

Warto odwiedzić : DaPietro | Restauracje Kraków